ФИЛТЕР ЗА ВОЗДУХ


Филтерот за воздух е еден од најважните филтри како за бензинските така и за дизел моторите. Квалитетните филтри на HENGST постојано ги отстрануваат честичките од влезниот воздух и одржуваат безбедна и долготрајна работа на моторот, дозволувајќи му да дише.

ДОЛГ ЖИВОТ
100%
ЗАШТИТА ОД ПРОТЕКУВАЊЕ
ОГНО-ОТПОРНА
ФИЛТРИРАЧКА СРЕДИНА
ВИСОКО
КВАЛИТЕТНА
ХИДРОИЗОЛАЦИЈА
МАКСИМАЛНА
СТАБИЛНОСТ
НА ФИЛТЕРОТ

ФИЛТЕР ЗА МАСЛО


Во зависност од апликацијата, неколку стотици литри масло се испумпуваат низ моторниот погон секоја минута за да се намали триењето на подвижните делови и да се спречи предвременото абење на клипот, клипњачите, итн. Овој процес не зависи само од квалитетот на маслото за подмачкување, туку и од работата на филтерот за масло. Повисока продуктивност и помалку абење - филтрите за маслото Hengst ефикасно го чистат маслото од загадувачи и се особено силни, издржливи и лесни за одржување.

ЗАДРЖУВАЊЕ
НА ТЕШКИ
ЗАГАДУВАЧИ
ОТПОРНОСТ
НА НАПРЕГАЊЕ
И ТЕМПЕРАТУРА
ПРЕЦИЗНА
ОБРАБОТКА
ПРЕЦИЗНА
ПОСТАВЕНОСТ
ИМПУЛСНА
РЕЗИСТЕНТНОСТ

ФИЛТЕР ЗА ГОРИВО


Без чисто гориво, ништо не работи: HENGST филтрите за гориво ја одржуваат оперативната безбедност на моторот и го штитат системот за вбризгување од загадување. Системите за вбризгување на современите бензински и дизел мотори се чувствителни на најмалите нечистотии во горивото. Ако филтерот за гориво не се замени согласно пропишаниот циклус, системите за вбризгување може да бидат затнати и безбедноста на работењето може да биде нарушена. Филтрите за Hengst го задржуваат својот првокласен филтрациски ефект во особено долги интервали.

МАКСИМАЛНО
НАПРЕГАЊЕ
ДО 15 БАРИ
МАКСИМАЛНО
НИВО НА
ЧИСТЕЊЕ
СОВРЕМЕНИ
ФИЛТРАЦИОНИ
МАТЕРИЈАЛИ
ДОЛГИ
ИНТЕРВАЛИ ПОМЕЃУ
ПРОМЕНИТЕ НА ФИЛТРИТЕ
ОТПОРНОСТ КОН
АГРЕСИВНИТЕ
ГОРИВА

Портфолиото од филтри и масла постојано се подобрува, така што ЕВРО 07 може да ги понуди вистинските во секое време. Може да најдете масла и филтри за авто-мото и агро програмата на продажните места на ЕВРО 07 во земјата или преку нашиот онлајн каталог.

ПОРАЧАЈ ОНЛАЈН