I.G.A.T. е основана во 2002 година од страна на неколку германски специјалисти за лубриканти. Комбинирајќи го нивното знаење, тие развиваат производство на високо квалитетни адитиви за секаков вид употреба.
I.G.A.T AG е првата германска компанија која ве снабдува со целосен пакет на адитиви, автомобилски масла, индустриски масла, адитиви и козметика за автомобили. Со текот на годините I.G.A.T. стана добро познато име на нафтениот пазар. Клиентите беа убедени во можностите на производите и брзата и навремена услуга од страна на тимот на ЕУРО 07.

Без разлика дали е во мал мопед или најголем камион, во ладна средина или неподнослива топлина, I.G.A.T . AG е тука со вистинскиот производ. Врз основа на широкиот спектар производи, I.G.A.T. секогаш може да понуди производ со оптимални перформанси за одредена апликација и употреба.
Современите производни капацитети, оптимизираните резерви, сопствената лабораторија и високиот степен на слобода на одлучување, и овозможуваат на компанијата да дејствува што е можно пофлексибилно и да обезбеди постојан квалитет на палетата на производи.

Денес, производството на I.G.A.T. AG вклучува над 400 производи, од минерални и синтетички масла па се до трансмисиони и хидраулични масла, мазива за индустријата и металургијата, биомазива, адитиви за гориво, антифриз, како и разни производи за одржување на автомобили. Фабриките на компанијата се наоѓаат во Бубенхајм и Вормс. На крајот на 2013 година, седиштето на компанијата е префрлено во Вормс, откако таму е изграден нов, поголем погон, а од 2015 година има свој производствен капацитет за мултифункционални и високо ефикасни масти.

01

IGAT

Синтетички моторни масла

Дополнителни состојки за помалку триење и зголемена моќност. Заштита на моторот при ниски и високи температури. Го намалуваат таложењето и го одржуваат моторот чист. Заштита од абење за време на продолжен работен век. Специјални адитиви кои ја намалуваат штетната емисија и потрошувачката на гориво.
02

IGAT

Полусинтетички моторни масла

Имаат синтетички компоненти за дополнителна стабилност на маслото. Подобрена заштита од абење на моторот во сурови услови. Современи технологии за одлично чистење. Го намалуваат триењето и потрошувачката на горивото.
03

IGAT

Минерални моторни масла

Одлична заштита во сите услови. Додатоци за чистење со докажан квалитет. Првокласни додатоци за спречување на абењето. Погодно е за сите типови мотори со и без турбо полнење.

ТРАНСМИСИОНИ МАСЛА


I.G.A.T нуди широк избор на масла за менувач, за рачна и автоматска трансмисија. Маслата за автоматска трансмисија имаат одлични својства против абење, антиоксидантни и анти-пенливи својства и и овозможуваат непречено менување на брзините при ниски температури. Се препорачува целосна промена на маслото за да се обезбеди работење на менувачот без проблеми. Гамата дизајнирана за рачни менувачи е доста разновидна во однос на синтетичките и минералните масла и според карактеристиките на менувачките кутии.

МАСТИ


I.G.A.T нуди широк спектар на масти. Мултифункционална маст базирана на минерално масло, со литиум или со инхибитори за антикорозија и антиоксидација. Течна маст отпорна на стареење, на минерална основа базирана на литиумски парафини, со одлична заштита од корозија и адитиви за намалување на абењето под висок притисок.

Доколку ви треба помош во изборот на соодветна маст, контактирајте ги нашите консултанти на број 02 2469 854

ТЕЧНОСТИ


Најраспространети производи во категоријата Течности на I.G.A.T, се специјалните хидраулични течности базирани на минерална основа, наменета за хидропневматска суспензија и за серво системите за управување и сопирање, погодни за работа во температурен опсег од -40˚C до + 100˚C. Исто како и целосно синтетичката течност за сопирачки, со зголемена точка на вриење и зголемена заштита од корозија. Се применуваат во хидраулични системи при специфични услови на производителот.

АНТИФРИЗ


Широк спектар на антифризи од I.G.A.T - од премиум концентрат на антифриз заснован врз моноетилен гликол.

Без нитрити, амини и фосфати. Погодни за алуминиум и леано железо.

За кратко време, I.G.A.T разви целосно портфолио на стандардни и специјални производи за подмачкување со широк спектар на употреба. Ова ја прави компанијата лидер на специјализираните пазари (транспортниот сектор и индустријата), со средства за подмачкување и ладење, маст и масла против корозија. IGAT секогаш го има вистинскиот PLATINUM производ за вас. Кај нас побарајте го оној кој Вам ви одговара.

ПОРАЧАЈ ОНЛАЈН