METELLI е само еден од брендовите на Metelli групацијата, како и почетна точка за производителот во далечната 1962 година. Брендот METELLI е олицетворение на умешноста и компетентноста на целата група. Има поширок спектар на производи од која било друга нивна марка. Пумпите за вода и деловите за системите за сопирање и пренос на METELLI се безбеден избор за сè што ви треба.

ТРАНСМИСИЈА


Трансмисијата во современите автомобили е една од најмногу оптоварените компоненти. Со оглед на нејзината сериозна функција, поправките мора да ги вршат механичари со соодветно знаење и искуство. При поправка, задолжително е да се користат делови со докажано потекло и квалитет. METELLI ја нуди токму таа безбедност за механичарите и нивните клиенти. Квалитетот на компонентите одговара на оној за прво-фабрично вградување.

СИСТЕМ ЗА СОПИРАЊЕ


METELLI нуди целосен асортиман на производи за системот за сопирање на автомобилот - плочки, гуртни, дискови за сопирање, цилиндри на сопирачките, пумпи за сопирање, регулатори на притисок, добоши на сопирачките и многу повеќе. Производството на компоненти на системот за сопирање е високо-технолошки процес кој се изведува со целосно автоматизирани машини за обработка, монтажа и контрола.

ВOДНИ ПУМПИ


Водните пумпи на METELLI се едни од лидерите во квалитетот на европскиот пазар на резервни делови и на целиот европски, американски и азиски пазар на прво-фабрично вградени пумпи. Производителот честопати ги надградува оригиналните делови, па дури има и свои патентирани производи во оваа област. А сетовите со водни пумпи се исклучително погодни за работа на механичарите - еден код е доволен за да ги препознае 3-те компоненти кои треба да се заменат.

Како производител, METELLI Group има технички оддел, тим за развој и опрема за тестирање и контрола на квалитетот. Огромно искуство во неколку големи групи на автомобилски делови поради улогата на групата како OE производител. Зад брендот METELLI стои производител со историја на кој можете да му верувате.

ПОРАЧАЈ ОНЛАЈН