ЗАЧУВАЈТЕ ГО МОТОРОТ ЗА ДА ВЕ СЛУЖИ ПОДОЛГО...
Денешните мотори се покомпактни. Тие прават повеќе со помалку, што ги тера да работат на повисоки температури, вршат поголем притисок врз моторот и предизвикуваат маслото да се распаѓа побрзо. Како резултат, се зголемува триењето помеѓу металните делови, како и ризикот од предвремено оштетување на моторот. Затоа TOTAL лубрикантите инвестираат над 15,000 часови истражување, тестирање и развој за серијата TOTAL QUARTZ со Age Resistance Technology (АRТ). Оваа иновација ја зголемува молекуларната интеракција за да го задржи вашиот мотор млад подолго време.

Зголемува молекуларна
интеракција за максимална
одржливост против
оксидација
Обезбедува подобра
заштита на моторот при
големи температурни
амплитуди
Помало триење меѓу
движечките делови на
моторот- поголема
заштеда на гориво

QUARTZ 7000


Quartz 7000 е масло на база на синтетика, кое обезбедува повисок степен на комфорт при возењето и високи новоа на чистота и заштита на моторот.

QUARTZ 9000


QQuartz 9000 е синтетичко масло со највисоко ниво на чистота и перформанс на моторот помеѓу маслата на TOTAL со подолги интервали за промената на маслото.

QUARTZ 5000


Quartz 5000 е подобрено минерално масло, кое може да се користи како во постарите, така и во поновите автомобили.

QUARTZ 3000


Quartz 3000 е минерално масло, погодно за постари автомобили, кои не можат да користат други масла од брендот.

QUARTZ INEO


Quartz INEO е синтетичко масло со контрола на загадувањето, специјално создадено за мотори кои користат дизел. INEO осигурува исклучителна чистота моторот и ја поддржува работата на филтрите за тврди честички.

41
ФАБРИКА
130
ТЕХНОЛОЗИ
150
ДРЖАВИ

Палетата производи на TOTAL нуди широк спектар на лубриканти за секое превозно средство. Дури вклучува специјално формулирани масла за дизел возилата и постарите возила, за кои не се наменети современите синтетички масла.

НАРАЧАЈ ОNLINE